Baztan nekazaritza eta abeltzaintzari lotutako udalerria izanik, bertako ekoizleek kalitaterik hobereneko produktuak bermatzen dituzte. Behiki, ardiki eta zerrikia (txuleta, urdaiazpikoa, txistorra, xingarra, solomoa…) eta barazkiez gain, esnekiak ere hagitz garrantzitsuak izan dira beti, horien artean, ardi latxaren esnez egindako gasna nabarmentzen da.

Hauek dira Baztango jaki aipagarri batzuk: gasna, gaztanbera, amuarrainak, zuri eta beltza (bildotsaren odol eta muinekin egindako platera), taloak, onddo beltza, zerrikiak eta odol-hestebeteak, ehiza-haragia, aratxe-haragia, pateak, gaztainak, etxeko mermeladak, sagardoa eta likoreak, hurrez eginiko txokolatea hurrekin egina

Gasna

Ardi gasna edo gazta, euskal gastronomiaren izarretako bat da zalantzarik gabe, baita Baztanen ere…

Jarraitu irakurtzen...

Txokolatea eta gozoak

Baztango gozoak ezagunak dira, hurrekin egina izeneko txokolate hurrez eginikoa, batik bat, eta artisau…

Jarraitu irakurtzen...

Baztango aratxea

Gure belaietan hazitako behiek ematen duten haragia gastronomia munduan ezaguna eginez joan da haren…

Jarraitu irakurtzen...

Sagardoa

Aspalditik egin izan da sagardoa gure lurretan. Sagar zukua fermentatu eta 8⁰ inguru edari alkoholdun…

Jarraitu irakurtzen...

Taloak

Taloak findu gabeko arto-irinez, ur beroz eta gatz pixka batez eginiko opil, zapal eta biribilak dira. Egun…

Jarraitu irakurtzen...

Gaztanbera

Gaztanbera gatzatutako ardi-esnez egindako azken-burukoa da eta postre bezala jaten da azukrez edo…

Jarraitu irakurtzen...

Baztan zopak

Zopa bereziak dira, sardexkaz jatekoak. Lehenik eta behin, ardi-salda egin behar da, norberak nahi…

Jarraitu irakurtzen...

Patxarana

Patxarana nafar edari alkoholdun, gozo eta gorriluna da. 25-30⁰ bitarteko alkohol tasa du. Edaria basaranak…

Jarraitu irakurtzen...